fbpx

Категорија Uncategorized @mk

Фестивалот на инклузија по трет пат ќе ве маѓепса и ќе ви ја разнежни душата

Во четири фестивалски денови, помеѓу 20 и 23 јуни 2024 година, во Паркот Македонија – Општина Кисела Вода, Здружението Икуалити ќе зрачи со љубов, позитивна енергија и преку бројни настани наменети за сите генерации ќе ги разбуди најдлабоките емоции кај граѓаните.

Повик за учество на лица со попреченост во проект за изработка на облека по мерка и учество на модна ревија /Инклузивно soirée ЗЕН/

Повик за учество на лица со попреченост во проект за изработка и донација на облека по мерка и учество на модна ревија - „Инклузивно soirée ЗЕН“

Инклузијата блесна од уште една општина – Заврши 2. Фестивал на инклузија

Во срцето на Општина Кисела Вода, во Домот за култура ,,Биљана Беличанец” и Паркот кој го попкружува, Паркот Македонија, од 7 до 10 септември се одржа прослава на хуманоста, единството и прифаќањето, во рамки на Вториот фестивал на инклузија именуван ,,Културни инклузивни политики’’.

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?