fbpx

Блог

Инклузијата блесна од уште една општина – Заврши 2. Фестивал на инклузија

Во срцето на Општина Кисела Вода, во Домот за култура ,,Биљана Беличанец” и Паркот кој го попкружува, Паркот Македонија, од 7 до 10 септември се одржа прослава на хуманоста, единството и прифаќањето, во рамки на Вториот фестивал на инклузија именуван ,,Културни инклузивни политики’’.

Прочитај повеќе

Првото кафе-муабет / Блог 1 – Шарени различности

Додека сонцето надвор ги галеше лисјата како нежна свила на нечиј врат, на тоа жешко летно утро во Скопје, Ирис најде спокој и засолниште во својата самотија, на место кое го познава како нејзиниот дом; омилената книжарница.

Прочитај повеќе

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?

Дали си личност со попреченост?