fbpx
Default image

Ruzica Stojanovska

Ружица Стојановска - Проектен координатор во Здружението ИКУАЛИТИ. Дипломиран социјален работник, водена од емпатија, прифаќање и еднаква љубов за сите. Посветена на подобрување на секојдневниот живот на маргинализираните групи и ублажување на социјалните ризици во различни области.

Првото кафе-муабет / Блог 1 – Шарени различности

Додека сонцето надвор ги галеше лисјата како нежна свила на нечиј врат, на тоа жешко летно утро во Скопје, Ирис најде спокој и засолниште во својата самотија, на место кое го познава како нејзиниот дом; омилената книжарница.

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?