fbpx

Вклучи, не исклучувај (статус: завршен)

„Вклучи, не исклучувај“, Социјална инклузија, предзвик на 21-от век, е проект инициран од Плакарт – Здружението на графички дизајнери, а реализиран во соработка со Икуалити – Здружението за етаблирање и промоција на правата на лица со попреченост.

Овој проект беше реализиран во неколку фази и вклучуваше конкурс за плакат и off-town работилница – како финале – патување за авторите на најдобрите 7 плакати до регионот на Преспа и Охрид, кои заедно со менторите, експерти по графички дизајн и комуникации од Македонија, Швајцарија одржаа 10-дневна работилница. Плакатите од работилницата, заедно со плакатите кои земаа учество во конкурсот беа изложени на посебна изложба и се дел од специјално подготвениот каталог, во рамки на 12то издание на Скопје постер фестивалот.

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?