fbpx

Одговори на: Патеки за лица со оштетен вид

#4510
Marija Saveska
Participant

1. Првите држави кои што направиле тактилни патеки се Јапонија, САД, Канада, Британија,Австралија и тн. Се решило со носење на законска регулатива.
2. Со заложување на општините да дадат парични средства за да се направат тактилни патеки. Плочки со соодветна текстура и во контрасни бои во однос на остатокот од површината. Општините да направат долгорочна стратегија и да се најдат компании кои ќе го направат тоа.
3. Да се популаризира прашањето од страна на невладините организации кои се засегнати со проблематиката кај општините бидејќи тие се оние кои треба да го инплементираат односно да го исполнат тоа со помош на приватниот сектор.

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?