fbpx

ЗЕН Емисија

Zen_2

Небанален и инспиративен формат на емисија и поткаст, во која разговарам со успешни македонци кои постигнале успеси и се среќни и посветени на својата животна мисија.

Оригинален пристап
Будење на сетилата за општествено и животно релевантни теми
Небанален и иновативен формат
Инспиративни гости
Општествено импактен проект

СЕЗОНА 1

ИДОЛИ

7 видео и поткаст-extended епизоди

7 инспиративни гости -Илина Арсова, Дуке Бојаџиев, Никола Ристановски, Наташа Андонова, Изет Цури, Игор Ангеловски

7 инспиративни стории на лица од маргинализирани групи на граѓани

7 вежби за подобар баланс на духот и телото

Емитување

Емисијата се емитува на интернет сервисите и на една од националните телевизии.

Цел и мисија на проектот ЗЕН

Целта е мотивациски да се делува на целосната популација, особено на младите и на лицата кои се маргинализирани, стигматизирани и дискриминирани..

Љубов, Сила, Слобода

Конотацијата и намената е апсолутно позитивна и поентата е од ова да произлезе проект насловен Љубов, Сила, Слобода за афирмација на правата на маргинализираните, стигматизираните, но ќе делува и на подигање на свеста и обнова на честа на поединецот и општеството.

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?

Дали си личност со попреченост?