Пребарај

Предлози на серија предизвици – Форум 4 Кум.

Дома Форуми Forum ZEN 2.0 Caravan Предлози на серија предизвици – Форум 4 Кум.

Viewing 2 reply threads
  • Author
    Постови

Сакам да (што сакаш лично да направиш?)______, за да (кое е општественото влијание кое сакаш да се постигне?)________.

Каков напредок сакаш да видиш во самиот/ самата себе, а каков во проектот?

Sara Kuzmanovska
      Participant

Јас би предложила да се зголеми бројот на едукативни работилници, со цел да се подигне свеста на народот за некои важни теми како што се инклузија, менталното здравје, екологија и слично, а со организирање на вакви работилници и обуки сметам дека ќе дојде до поголема сплотеност кај луѓето што би резултирало со заеднички напредок во општеството. На тој начин сакам да видам напредок во себе, т.е повеќе да учествувам во работилници и обуки со цел да се опуштам и да пробаме сите заедно да смениме нешто, а од проектот очекувам да го овозможи тоа и да се обиде ја подигне свеста на што повеќе луѓе и во што повеќе општества.

Marija Stoilkovska
      Participant

Јас како граѓанин прво би сакала да се среди проблемот со кучињата скитници кои постојано се множат или луѓето ги фрлаат, на локално ниво и пошироко на државно да можеме сите пак и јас како лице со попреченост да се движам побезбедно и сигурно. Постојано слушаме на телевизија разни приказни со напади и мали деца кои се нападнати. Ние сите можеме да придонесеме да се среди проблемот со воведување на казни за фрлање на кучиња на улицa, намалување на цените на кастрација за да не се размножуваат, потпишување на петиции, донирање за отворање на центар за вдомување на кучињата скитници.
      Јас од себе очекувам да зајакнам како самостојна и храбра личност, да се чувствувам дека можам да допринесам нешто во општеството како единка.
      Од проектот очекувам исто така да успееме заеднички барем еден проблем да решиме, дружење и нови контакти.

Viewing 2 reply threads
  • Мора да си најавен да одговориш на оваа тема.

Икуалити е Здружение за активно вклучување и соодветен третман на лицата со попреченост.