fbpx

Одговори на: Предизвик со голем број на улични кучиња

#4704
zehraayarovska
Participant

Во општината Гостивар не постојат никакви организации или служби за справуваме со овој проблем.Постои само еден стационар кој не е функционален.
-Тије што сакате да вдомат куче мизар да вдомат од улица
-мозат да се однесат на некое празно место (каде што не дивеат луѓе)
-мозат да се направи хуманитарен концерт и средствата дa бидта дадени во стационарот што постои
На локално ниво општината е одговорна за овие прашања

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?