fbpx

Ден д.м.г

Еден ден со Гере Трипков

Во текот на 2019 година Пркос не покани да раскажеме како изгледа еден наш ден. Текстот, заедно со 30 други во октомври 2020 година беа издадени во збирка насловена „Еден мој ден“ .

Моќни пораки од плакатите „Вклучи, не исклучувај“ – соработка на Икуалити и Плакарт.

„Вклучи, не исклучувај“, проект за социјална инклузија е инициран од Плакарт – Здружението на графички дизајнери, а реализиран во соработка со Здружението Икуалити.

До поголема социјална вклученост и спортска рехабилитација преку проектот „Спорт за сите“

Проектот „Спорт за сите“ е проект спроведен во периодот од 2019 до 2020 годинa, во чии рамки 40-тина учесници имаа можност да вежбаат јога, скијање со адаптирана опрема, нуркање, пливање, кајакарење.

Информацијата не чини ништо, а неинформирањето може да чини и човечки живот!

Дали мислиш дека сме рамноправни?